Sök biljetter

Varför handla hos oss?

  • 100% säkra betalsystem

  • Betala i SEK

  • Över 3,5 miljoner sålda biljetter

Liknande upplevelser

Liknande kategorier

Don Giovanni - marionetteater

4.2 (55)

Njut av den berömda operan Don Giovanni - som dockteater! Don Giovanni är skriven av en av världens mest begåvade kompositörer: Wolfgang Amadeus Mozart. Denna föreställning äger rum på National Marionette Theatre i Prag, och det är en riktig tjeckisk specialitet - och en trevlig upplevelse för hela familjen!

Höjdpunkter

- Tillbringa en kväll i den berömda tjeckiska marionetteatern
- Njut av en opera för hela familjen
- Lyssna på underbar musik av Mozart

Vad kan jag förvänta mig?

The National Marionette Theatre presenterar en ny tolkning av den lysande operan Don Giovanni, med långa marionett-dockor, eleganta, tidstypiska kostymer och originella sceneffekter. Denna föreställning framförs i den ursprungliga italienska libretton, skriven av Lorenzo Da Ponte, som var en kär vän till Mozart. Den skickliga användningen av marionetter gör detta till en o-traditionell föreställning som tilltalar alla åldrar.

Att se Don Giovanni i Prag har speciell betydelse, eftersom operan komponerades särskilt för denna stad och dess människor. Prag blev förälskad i Mozarts verk efter att en annan av hans verk, Figaros Bröllop, sattes upp i staden. Befolkningen i Prag ville höra mer av denna underbara talang, och så presenterade Mozart Giovanni för dem. Han dirigerade personligen sin världspremiär den 29 oktober 1787 på The Estates Theatre.

Don Giovanni anses vara Mozarts mörkaste opera. Don Giovanni är en ung, arrogant och utsvävande adelsman som missbrukar och överträder alla runt honom. Han bryr sig inte om konsekvenserna av sina handlingar, eller de människor han sårar på vägen. Men när han ignorerar chans efter en chans att ändra på sitt liv, blir hans värld mörkare och tommare. Kommer han att ändra sitt beteende till slut - eller kommer han att stöta på något som han varken kan döda, undvika eller överlista?

Visste du? Karaktären Don Giovanni är baserad på den legendariska Don Juan, som först dök upp i europeisk folklore på 1500-talet!

Hur fungerar det?

Strax efter att din bokning är klar skickas din e-biljett till din e-postadress. Det är bara att skriva ut den och ta med till teatern. 

Biljettkategorier

Vuxen (11+)
Barn (3-10)
Små barn (0-2): Gratis. 

Öppettider

Vänligen se kalendern för datum och tider.

Vad ingår inte i priset?

Mat eller dryck.

Boka
Från 348 kr

fre, 24 mar 2023

Direktbekräftelse

Skriv ut e-biljett

Varaktighet: 2 timmar

Vägbeskrivning

Don Giovanni Dockteater

Adress
Prague Marionette Theatre/ Don Giovanni Dockteater Zatecka Street 1, Prague 1

×

Vår kundtjänst

08-446 808 44 08-446 808 44

Vill du ha hjälp? Ring eller skicka oss dina frågor via kontaktformuläret!