I Mozarts Fotspår

Från kr 427
Följ med oss I Mozarts Fotspår och upplev en unik sightseeingtur där du får se de några av de platser i Prag där den geniala kompositören Wolfgang Amadeus Mozart levde och bodde.

Här har du chansen att få veta mer om varför folket i Prag välkomnade Mozart så varmt, varför de älskade honom så mycket och varför hans musik har vunnit hela folkets hjärta i denna nation fram till idag.

Till fots promenerar vi genom gamla stan och stannar vid "The House at the Golden Angel ", "The Three Golden Lions House " och Stavovske Theatre (Stadsteatern). Det var på Statsteatern som världspremiären av Mozarts Don Giovanni ägde rum 1787.

Härnäst hoppar vi på en spårvagn och åker till Lesser Town för att besöka musikutställningen på Tjeckiska Museet . Vi reser vidare med bergbanan till Petrins för en slående vy av tornet, och sedan vidare till Strahov klostret på Hradèany där Mozart improviserade på orgeln i kyrkan. Vid Hradèany Square och Lesser Town stannar vi till vid de hus och palats som Mozart bodde eller höll konserter i.

Vår tur slutar vid S:t Nicholas kyrkan där en requiem (dödsmässa) hölls den 14 december 1791 som en hyllning till WA Mozart.


VIKTIG INFORMATION :
- Turen avgår mån, ons och sön kl 13.30.
- Längd: 3 timmar.
- Barnbiljetter: från 1 till 9 år.
- Turen sker med spårvagn, linbana och till fots, så vi rekommenderar ordentliga skor och kläder för alla väder.
- Guidning på engelska, spanska, franska, italienska eller tyska.
- Inga dolda avgifter eller kostnader.
- Ingen mat eller dryck ingår i priset.
- Turen I Mozarts Fotspår slutar vid Lesser Town.

Öppettider

Måndag, onsdag & fredag kl 13.30

Direkt bekräftelse

Skriv ut e-biljett

Varaktighet: 3 timmar

Vägbeskrivning

I Mozarts Fotspår

Adress
SAMLING SENAST 10 MIN FÖRE AVGÅNG VID: Gray Line/Bohemia Departure Booth Národní Trida 38 110 00 Prag

×