Prags kommunistiska historia

Prags kommunistiska historia

Pris från 308 kr

Promenadturen Prags kommunistiska historia börjar vid Vaclavplatsen (Václavské náměstí) som är centrum för de viktigaste händelserna i Tjeckiens historia. Se varuhuset Kotva där statyn över den ryska diktatorn Stalin tidigare stod och den berömda Jan Palach -platsen.

Palach, som av många anses vara martyr för den anti-kommunistiska rörelsen i Tjeckoslovakien, brände sig själv till döds på Vaclavplatsen i protest mot den sojvjetledda invasionen. Det finns idag ett minnesmärke av konstnären Olbram Zoubek på den plats framför Nationalmuseet där Palach föll 1969.

Vi besöker ön Kampa i mitten av floden Moldau (Vltava). Vi besöker monumentet till ära för kommunismens offer vid Lennon's Wall och minnesmärket över Velvet Revolution (Sammetsrevolutionen) 1989.

Vi avlslutar turen på Museum of Communism (Kommunistmuseet) där det visas en rörande, 15 minuter lång film om Kommunismens Prag, och vi får uppleva några av föremålen från denna turbulenta tid på nära håll.

Alla deltagare på turen erhåller en värdecheck med 15 % rabatt på puben Propaganda, som visar över 200 originalföremål från den tjeckiska kommunisttiden. Här kan du också njuta av det rejäla tjeckiska köket och en berömd tjeckisk öl samt låta dagens berättelser sjunka in medan du slappnar av.


VIKTIG INFORMATION :
- Turen avgår dagligen kl 11.00.
- Turens längd: 3 timmar.
- Barnbiljetter: från 1 till 9 år gammal.
- Denna tur sker till fots så bär lämpliga skor och kläder för alla väder!
- Guidning på engelska, spanska, franska, italienska eller tyska.
- Inga dolda avgifter eller kostnader.
- Mat och dryck ingår INTE i priset.
- Turen slutar vid Kommunistmuseet.

 

Boka biljetter

Datum
Prags kommunistiska historia Info

Prags kommunistiska historia
SAMLING SENAST 10 MIN FÖRE AVGÅNG VID:
Gray Line/Bohemia Departure Booth
Národní Trida 38
110 00 Prag

Info

Prags kommunistiska historia
Dagligen kl 11.00

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning
Metro till Národní Trida

08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post


Till kundvagnen